Guider och hjälp om Flash och ActionScript 3

Här hittar du alla mina guider för flashutvecklare som handlar om programmering i ActionScript 3.0 och om Flash. En del guider kommer att vara för Flash Builder 4 eller Flex 4 andra mer generella. Jag försöker att publicera guider för alla flashutvecklare oavsett om du precis har börjat din karriär inom Flash och ActionScript eller om du är en erfaren och rutinerad flashutvecklare. Därför hoppas jag att alla flashutvecklare kan hitta något intressant här oavsett tidigare kunskaper om ActionScript.

 

Första Flex mobil projekt

 

Första Flex mobil projekt med Flash Builder 4.5
Denna guide för nybörjare kommer att lära dig hur du skapar dit första Flex Mobile Project i Flash Builder 4.5. Vi kommer att skapa en enkel applikation som skriver ut Hello World på den mobila enhetens skärm. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av Flash, ActionScript 3.0 eller Flex för att kunna följa med i denna introduktion till utveckling för mobiltelefoner och surfplattor. Du kommer lära dig hur du skapar kod som kan köras på både Android och iPhone / iPad enheter.

Läs mer...

Spara textfil lokalt i Flash

 

Spara textfil lokalt i Flash med ActionScript 3
Denna guide beskriver hur man sparar en textfil lokalt på användarens dator med ActionScript 3

Läs mer...

Översätt i Flash Builder 4 - del 2

 

Översätt en applikation i Flash Builder 4, Flex 4 - Localization - del 2
Denna guide fortsätter att beskriva hur man översätter ett projekt i Flash Builder 4, Flex 4. Guiden går igenom hur man lokaliserar andra resurser utöver strängar som beskrevs i del 1. Jag går även igenom skillnaderna mellan att använda @Resource och att använda klassen ResourceManager för att hämta resurser för en översättning. Slutligen går jag även igenom hur man bygger en översättning på en annan närliggande översättning.

Läs mer...

Spara bild lokalt med AS3

 

Spara bild till användarens dator i Flash med ActionScript 3.0
Artikel om att skapa en klass för att spara bilder från Flash till användarens dator med hjälp av ActionScript 3.0. Vi sparar bilderna antingen som PNG eller JPG i det lokala filsystemet.

Läs mer...

Första ActionScript projektet

 

Guide till första ActionScript projektet i Flash Builder 4
Denna nybörjarguide beskriver hur du skapar ditt första ActionScript projekt i Flash Builder 4. Ingen tidigare erfarenhet av vare sig ActionScript 3.0 eller Flash Builder 4 behövs. Vi kommer att skapa en enkel applikation som skriver ut Hello World på skärmen.

Läs mer...

Första Flex projektet

 

Guide till första Flex projektet i Flash Builder 4
Denna nybörjarguide går igenom hur du skapar ditt första Flex projekt med Flash Builder 4. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av Flex, Flash eller ActionScript för att ta del av denna guide. Vi kommer att skapa en applikation som skriver ut Hello World på skärmen.

Läs mer...

Översätt en applikation i Flex 4

 

Översätt en applikation i Flex 4 - Localization
Localization. I denna artikel kommer jag att beskriva hur man på ett enkelt sätt kan översätta en applikation till olika språk i Flash Builder 4. Jag har här fokuserat på att ge en enkel beskrivning så att ni snabbt kan komma igång och göra era applikationer flerspråkiga.

Läs mer...

Skicka skärmdump till server

 

Ladda upp skärmdump till server med POST
I denna artikel kommer jag gå igenom hur man kan ta en skärmdump av hela applikationen eller enstaka objekt och sen ladda upp dessa bilder till en server med POST.

Läs mer...

Skiva en video

 

Hur man skivar en videofilm med ActionScript
Denna artikel går igenom hur man kan klippa itu en videofilm och visa de olika delarna på olika ställen i en applikationen. Till exempel kan den vänstra halvan av en film visas på ett ställe samtidigt som den högra visas på ett helt annat ställe.

Läs mer...

Namnkonventioner

 

Namnkonventioner i ActionsScript 3
I denna artikel förklarar jag vilka namnkonventioner jag använder mig av så att det blir lättare att följa med i och förstå hur mina kodexempel är uppbyggda.

Läs mer...

Behöver du en rutinerade flashkonsult eller en frilansande flashutvecklare som är expert på att programmera i ActionScript 3? Kontakta mig i så fall här. Vill du veta mer om vad jag har att erbjuda som frilansande flashutvecklare så läs mer här.