Mattespel

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

I detta mattespel kan du gratis träna på de fyra räknesätten online. Eftersom detta mattespel går på tid gäller det att räkna snabbt. Svarar du rätt på fem mattefrågor i rad vinner du mer tid att spela för. Matteproblemen blir svårare ju längre du avancerar i mattespelet. När mattespelet är slut får du betyg. Klarar du av att få högsta betyg i matte?

Mattespel

Är du duktig på matematik eller behöver du öva på de fyra räknesätten? I detta mattespel kan du träna på multiplikationstabellen samtidigt som du blir bättre på att addera, subtrahera och dividera. Ibland kan det vara svårt att klarar av alla matteläxor och man kan behöver lite extra läxhjälp för att klarar av skolan. Matematiken i skolan blir enklare om man behärskar de grundläggande kunskaperna i matematik som de fyra räknesätten. Tag därför chansen att träna huvudräkning i detta mattespel på nätet. Alla kan bli en mästare på huvudräkning.

Multiplikationstabellen

Vill du bara träna på multiplikationstabellen utan tidspress så rekommenderar jag att du testar vårt andra mattespel som enbart handlar om multiplikationstabellen. I det mattespelet kan du själv välja vilken eller vilka av tabellerna i multiplikationstabellen du vill öva på.

Läxhjälp matematik

Detta mattespel där du kan träna på de fyra räknesätten är ett bra sätta att träna upp sina matte kunskaper och slippa leta efter billig läxhjälp i matematik. Men ibland kan det ändå vara en bra idé att ta hjälp av någon privat läxjhälp för att komma ikapp i skolan. Det är kan vara svårt att förstå och ta till sig ny kunskap i matematik om man kommit efter i skolan och inte förstår de delar av matematiken som de nya kunskaperna bygger på. Då är det viktigt att ta alla hjälp man kan få med läxorna och matten i skolan. Passa därför på att träna matematik gratis i vårt mattespel på nätet.

De fyra räknesätten

De fyra räknesätten i mattespelet är: Addition innebär att addera två tal, det vill säga att lägga ihop talen, summera dem, plus, 4 + 4. Subtraktion är att subtrahera två tal, det vill säga dra ifrån det ena talet från det andra, minus, 4 - 4. Multiplikation är att multiplicera två tal, det vill säga addera ett tal det andra talet gånger, 4 * 4. Division är att dividera två tal, det vill säga att dela ett tal i det antal bitar som ges av det andra talet, delat med, 4 / 4.

Mattespel på mobilen

Detta mattespel för de fyra räknesätten finns numera även att ladda ner gratis i Android Market. Vill du träna huvudräkning på din Android telefon kan du ladda ner detta mattespel till mobilen och bli bättre på de fyra räknesätten. Klicka här för att ladda ner detta mattespel om de fyra räknesätten till din Android telefon.